یکی از مهم ترین گام ها در به دست آوردن شغل مناسب و ایده آل در کانادا داشتن یک رزومه کانادایی متناسب با نگارش و اصول قالب رزومه های کانادایی است. برای اینکه بتوانید مورد توجه کارفرمایان کانادایی در زمان بررسی رزومهها قرار بگیرید بایستی یک رزومه دقیق و اصولی بنویسید.
ما در این مقاله قصد داریم تا تمامی اطلاعات لازم برای نوشتن رزومه کانادایی با فرمت و اصول متناسب با قواعد کانادا را برای شما توضیح بدهیم، با ما در ادامه مقاله همراه باشید:
در صورتی که تمایل دارید تا رزومه کاری شما را فردی متخصص در این زمینه بنویسد و ویزایش نماید می توانید با مشاورین ما در تماس باشید:
اصول رزومه نویسی کانادایی
در واقع بایستی بگوییم که اصول رزومه نویسی در کانادا با سایر کشورها تفاوت چندانی ندارد و بایستی مانند تمامی رزومههای دیگر مختصری از اطلاعات مفید مانند، اطلاعات تحصیلی، سوابق شغلی، مدارک و گواهینامههایی که تا به این مدت به دست آوردهاید و همچنین معرفی خود به صورت مختصر و کوتاه را در رزومه وارد نمایید به گونه ای که از طولانی شدن بیش از حد آن خودداری نمایید.
در واقع رزومه کانادایی بهتر است تا در دو صفحه نوشته شود اما اگر شما به تازگی فارق التحصیل شدهاید و یا اینکه سابقه کاری چندانی ندارید میتوانید رزومه خود را تنها در یک صفحه خلاصه کنید.
فرمت رزومه کانادایی یا CV کانادایی
اگر بخواهیم در مورد تفاوت عمده رزومههای کانادایی با سایر رزومه صحبت کنیم بایستی بگوییم که این تفاوت اصلی که از لحاظ کارفرمایان بررسی میشود مرتبط با فرمت و ساختار رزومه میباشد.
رزومههای کانادایی به دو فرمت اصلی تقسیم میشوند که میتوان آنها را به دو دسته زیر تقسیم نمود:
- رزومه زمان معکوس
- رزومه عملکردی
متداولترین رزومه کانادایی که معمولا مورد توجه بسیاری از کارفرمایان کانادایی قرار میگیرد و میتواند به عنوان یک راه آسان و راحت برای رسیدن به شغل مورد نظر و ایده آل در نظر گرفته شود، رزومه زمان معکوس و یا رزومه سنتی است.
در واقع اکثر مدیران مسئول استخدام در کانادا با فرمت و ساختار اینگونه از رزومهها آشنایی بیشتری دارند و میتوانند به راحتی به اطلاعات مفید شما دسترسی داشته باشند و با یک نگاه اجمالی آشنایی کاملی نسبت به سوابق، تحصیلات و تجربیات شما به دست آورند.
مقالات مرتبط: روشهای کاریابی در کانادا
چگونه میتوان یک رزومه زمانی معکوس نوشت؟
برای اینکه بتوانید به یک رزومه سنتی و یا رزومه زمانی معکوس دست پیدا کنید در ابتدا بایستی با ساختار اینگونه از رزومهها آشنایی کاملی داشته باشید در ادامه بخشهای اصلی یک رزومه کانادایی را بیان نمودهایم:
- هدر رزومه که حاوی یکسری اطلاعات پایهای از فرد میباشد.
- معرفی فرد به صورت خلاصه و یا مختصری از اطلاعات فردی
- تجارب حرفهای که فرد تاکنون به دست آورده است.
- مدارک و گواهیهای تحصیلی و یا حرفهای
- مهارتها
این بخشها به صورت کلی بایستی در یک رزومه ذکر شوند اما میتوانید با توجه به مشخصات و اطلاعات خود آنها را نیز تغییر بدهید. در ادامه به توضیح بیشتر در خصوص هر کدام از این موارد پرداخته شده است.
هدر در رزومه کانادایی
نام و نام خانوادگی و شماره تماس و همچنین ایمیل خود را بایستی در قسمت هدر و یا همان سرصفحه رزومه خود بنویسید. همچنین میتوانید عنوانهای مرتبط با شغل و یا تحصیل خود را پس از نام خود و به اختصار بنویسید.
علاوه بر این موارد، میتوانید در صورت داشتن اجازه کار و یا داشتن اقامت دائم کانادا آن را نیز در این بخش اضافه کنید چرا که ممکن است برای بسیاری از کارفرمایان کانادایی این مسئله مهم تلقی گردد.
مشخصات فردی در رزومه کانادایی
در این بخش بایستی به صورت مختصر و در حد یک یا دو خط اطلاعات و مشخصات فردی خود را بنویسید. در واقع میتوانید برای این قسمت بر روی تجربیات و یا حرفه اصلی و دستاوردهای مهم خود تاکید نمایید. از آنجایی که این بخش میتواند به شما این اطمینان را بدهد که در صورت مورد توجه قرار گرفتن از جانب کارفرما و یا مسئول استخدام کانادایی میتواند شانسی برای دیده شدن تمامی رزومه شما باشد، پس بایستی زمان کافی برای نوشتن این قسمت با بهترین نگارش و فرمت و استفاده از کلمات کلیدی مهم صرف نمایید.
تجربیات و سوابق شغلی
این بخش میتواند به عنوان قسمت عمده رزومه کانادایی شما به خصوص در زمانی که از رزومه زمانی معکوس استفاده میکنید محسوب شود. در نتیجه بایستی به زمان معکوس درج این اطلاعات در رزومه خود توجه کافی داشته باشید.
اطلاعاتی که باید در این قسمت ثبت شوند به شرح زیر میباشند:
- در چه شرکتهایی و در کدام شهر و یا کشور فعالیت داشتهاید؟!
- عناوین شغلی خود را که در گذشته در آنها مشغول به فعالیت بودهاید را به صورت کامل و بدون هیچ گونه ابهامی وارد نمایید.
- برای اینکه بتوانید اطلاعات را به صورت دقیق در رزومه کاری خود وارد کنید نیاز است تا تاریخهای شروع و پایان هر شغلی که در گذشته داشتهاید را به صورت دقیق نیز وارد کنید.
- زمینه فعالیت خود را در شغل مورد نظر، وظایف و همچنین دستاوردهایی که در هر زمینه و در آن تاریخ نیز به دست آوردهاید را در این بخش از رزومه خود ثبت کنید.
✔ در نهایت باید بگوییم که فرمت و نگارش رزومه شما بایستی بر اساس شغل درخواستی و مورد نظر در کانادا نیز همخوانی داشته باشد و بهتر است دستاوردهایی که در سوابق شغلی خود به دست آوردهاید را به گونهای ثبت کنید که ارتباط آن با شغل درخواستی شما مشهود باشد.
مدرک تحصیلی و گواهیهای حرفهای در رزومه CV
تمامی مدارک و گواهیهایی که در طول این مدت به دست آوردهاید را با درج تاریخهای آنها و همچنین مراکزی که در آن این دورهها را گذراندهاید در این بخش بنویسید. در واقع بهتر است این بخش به گونهای نگارش شود که ارتباط آن با دستاوردها و وظایف شما در بخش تجربیات و سوابق شغلی که در قسمت قبلی به آن اشاره نمودهاید مشخص باشد.
اشتباهات رایج در نوشتن رزومه کانادایی
در هنگام نوشتن رزومه خود به این موارد دقت کافی داشته باشید:
- رزومه بیش از حد طولانی به عنوان یک رزومه خوب و مفید شناخته نمیشود بلکه میتواند به دلیل داشتن اطلاعات اضافه و درج جزئیاتی که مناسب نیست باعث رد شدن و یا عدم توجه کارفرما نسبت به اطلاعات مفید رزومه شما گردد.
- بایستی در ویرایش رزومه خود نهایت دقت را داشته باشید تا از داشتن غلط املایی جلوگیری نمایید. در واقع ضعف در نگرش در دیکته و دستور زبان رزومه میتواند یکی از عوامل بسیار مهم در عدم توجه کارفرما به اصل موضوع مطلب شما باشد.
- بایستی رزومه خود را بر اساس هر شغل و درخواستی که دارید سفارشی سازی کنید. اینکار در پیدا کردن و همچنین قبول شدن از جانب کارفرما تاثیر بسیار زیادی دارد.
- بهتر است برای تجربیات و مهارتهایی که در رزومه ثبت میکنید، نمونه کار و یا مثال قرا بدهید تا از واقعی بودن آن اطمینان حاصل شود.
چه مواردی را در ززومه خود ننویسیم؟
در واقع نیازی نیست تا موارد زیر را در رزومه کانادایی خود ثبت کنید چرا که اینکار میتواند باعث اضافه گویی و یا طولانی شدن بی مورد رزومه شما گردد که در واقع این موضوع یک امتیاز منفی برای کمتر دیده شدن توسط کارفرمایان نیز میباشد. این نکات منفی در رزومه شما به شرح زیر هستند:
- اطلاعاتی در خصوص سن، وضعیت تاهل، مذهب، جنسیت و ….
- اضافه کردن عکس به رزومه کاری خود
- معرفی افرادی که شما را برای اینکار معرفی کردهاند
- توضیح در خصوص سرگرمیها و علایق فردی
- درج حقوق مورد انتظار زمانی که از شما خواسته نشده است
کلام آخر
بسیاری از افراد گمان میکنند که رزومه و CV یک فرمت مشترک است اما باید بدانید که تفاوتهای کوچکی بین این دو وجود دارد. یکی از تفاوتهای عمده بین CV و رزومه کانادایی این است که معمولا CV نسبت به رزومه طولانیتر بوده و خلاصه کاملتری از دستاوردها و تجربیات کاری شما میباشند.
در صورتی که سوابق کاری مفید و کاملی دارید میتوانید رزومه خود را در دو صفحه بنویسید و یا اگر سابقه شما بیشتر از ده سال میتوانید آن را نهایت در سه صفحه خلاصه کنید. اما اگر به تازگی فارق التحصیل شدهاید و یا سابقه کاری بالایی ندارید میتوانید برای خود تنها در یک صفحه خلاصهای از مهارتها و حرفههایی که دارید بنویسید.
اگر به تازگی به کانادا مهاجرت کردهاید و در پیدا کردن شغل مناسب با مشکل مواجه شدهاید میتوانید با مشاورین ما برای نوشتن یک رزومه کانادایی قوی بر اساس سابقه، تخصص شما و شغل مورد نظرتان در تماس باشید:
منبع: مهاجرت به کانادا